Vijesti Kultura i obrazovanje Dvodnevno druženje umjetnika: Otvoreno jubilarno izdanje Međunarodne likovne kolonije “Patkovača 2019” –...

Dvodnevno druženje umjetnika: Otvoreno jubilarno izdanje Međunarodne likovne kolonije “Patkovača 2019” – FOTO

0

Izložbom radova nastalih na prošlogodišnjem izdanju, večeras je u Centru za kulturu otvorena jubilarna 15. Međunarodna likovna kolonija “Patkovača 2019” na kojoj učestvuje 15 slikara.

Likovna kolonija je posvećena zaštiti rijeke Ukrine, fenomena Ukrinskog vodenog cvijeta i abonosa koji se nalazi u ovoj rijeci, poručio je Saša Bogdan, organizator druženja umjetnika.

Karakteristično za našu koloniju je to da umjetnici upravo borave i stvaraju na rijeci Ukrini, odnosno na izletištu “Patkovača”. Ove godine učestvovaće 15 umjetnika iz Srbije, Hrvatske i BiH koji će pokušati da skrenu pažnju nesavjesnima na zaštitu naše rijeke, rekao je Bogdan, predsjednik udruženja “Uliks”.

Posebni gosti druženja biće mladi slikari koji će učiti od svojih starijih uzora.

Iako je prvi put učesnik ove kolonije, akademski slikar Marin Milutinović, rođeni Nišlija koji već 20 godina živi u Banjaluci, kaže da su već ostvarene odlične veze sa derventskim umjetnicima.

Ta saradnja biće sve bolja i smatram da je kolonija veoma značajna, prvenstveno zbog njenog ekološkog i edukativnog karaktera i ovakve sadržaje treba što više afirmisati. Svi mi posle ovog odlazimo sa dozom pozitivne energije koju širimo dalje, naglasio je Milutinović.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here