Vijesti Društvo DZ Derventa: Patronažne usluge na raspolaganju teže pokretnim pacijentima

DZ Derventa: Patronažne usluge na raspolaganju teže pokretnim pacijentima

0

JZU Dom zdravlja Derventa je odnedavno uveo uslugu pružanja kućnih/patronažnih posjeta teže pokretnim i nepokretnim pacijentima na gradskom području.

Patronaža je dio Službe porodične medicine, a posjete obavlja medicinski tehničar po nalogu porodičnog doktora.

Medicinski tehničar tokom patronažne posjete pruža sljedeće terapijske i dijagnostičke postupke, previjanja, aplikacija parenteralne terapije, odnosno davanje injekcija i uključivanje infuzija, plasiranje urinarnog katetera, kućna njega stome i zamjena diska kolostome, te uzimanje uzoraka za laboratorijska ispitivanja, saopšteno je iz derventskog Doma zdravlja.

Patronažne usluge su na raspolaganju pacijentima svakog radnog dana od 8 do 14 časova, a posjete će se za sad obavljati na gradskom području, a čim se steknu uslovi usluge će se pružati i u seoskim područjima, kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here