Vijesti Privreda „Eko Bosanska Posavina“ predstavila vrhunski opremljen traktor Džon Dir – VIDEO

„Eko Bosanska Posavina“ predstavila vrhunski opremljen traktor Džon Dir – VIDEO

0

Traktor Džon Dir 8RX sa četiri gusjenice 370 konjiskih snaga ovih dana pojačao je vozni park poljoprivrednog preduzeća “Eko Bosanska Posavina”.

Traktor gusejnicar razvijen je upravo sa ciljem maksimalne zaštite zemljišta bez ugrožavanja ostalih performansi traktora.

Derventsko preduzeće, koje je ove godine zasijalo oko 2 hiljade hektara strnih žita u pretežno brdovitom terenu sa ovim traktoromm na gusejnicama olakšaće radove na oranicama, jer su preciznije đubrenje osokom i ciljana zaštita bilja, dva glavna aduta Džon Dir rješenja za održivu poljoprivrednu proizvodnju.

To na kraju vodi do trećeg i osnovnog – zaštite zemljišta kao ograničenog prirodnog resursa i osnovne pretpostavke visokih prinosa.

Ima pogon na sve četiri gusjenice, tako da svu snagu motora prenosi na tlo. Prednost mu je što manje sabija tlo, a ima veću jačinu u vožnji, tako da lakše vozi priključke i od traktora sa većom snagom motora. Njegove gusjenice obuhvataju veću površinu tla nego točkaši. Nama će dosta značiti u svakodnevnom radu, otkriva Darko Komnenović, mehanizatorom u ovom poljoprivrednom preduzeću u Derventi.

Traktor poznatog holandskog brenda, sa bogatom opremom, plaćen je fantastičnih 320.000 evra.

Smanjenje štetnog sabijanja zemljišta, poznato je, obezbeđuje veću plodnost povećavajući pažnju i sposobnost zemljišta da skladišti više hranljivih sastojaka i vode. Štetno sabijanje zemljišta, dakle, prema nekim istraživanja “odnese” i do 20 odsto prinosa.

TV K3

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here