Vijesti Privreda “Eko Bosanska Posavina” prepoznatljivo preduzeće i u širim okvirima – FOTO

“Eko Bosanska Posavina” prepoznatljivo preduzeće i u širim okvirima – FOTO

0

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić posjetio je danas kompaniju “Eko bosanska Posavina” u Kulini, poljoprivredno preduzeće koje je prošle godine zanovila mehanizaciju, a vlasnici su i najskupljeg traktora koji je lani uvezen u BiH.

Radi se o modelu John Deere 8RX 410 koji je plaćen 762.773 marke, a samo dažbine su koštale više od 129 hiljada KM.

Traktor sa četiri gusjenice koji ima 410 konjskih snaga, a razvijen je sa ciljem da što manje utiče na fizičke osobine zemljišta koje se u prvom redu ogledaju kroz bolje raspoređivanje njegove ukupne težine na veću nagaznu površinu te u skladu sa tim manje “ugažavanje” zemljišta, što je izuzetno bitno za rad na poljima na kojima se siju osjetljive sorte.

Vlasnik preduzeća Pero Matić je istakao da je posjeta potvrda dobre dosadašnje saradne na obostrano zadovoljstvo, a da iznjedrila i pozitivne ideje oko priključenja na vodovodnu mrežu Kuline i okolnih sela.

Gradska uprava je imala razumjevanja za ono čim se mi bavimo, a sada imamo obećanja za izradu projektne dokumentacije za vodovod. Kada je u pitanju naša proizvodwa, sada smo fokusirani na pripreme za žetvu koja je došla ranije petnaestak dana, tako da i da će do kraja sedmice započeti i taj posao, rekao je Matić, dodajući da preduzeće ima 80 stalno zaposlenih i 20 dodatnih radnika koji brinu o zasadima lješnjaka i drugim poslovima.

Simić je istakao da se radi o prepoznatljivom preduzeću, sinonimon za poljoprivredu i u širim okvirima.

Trudimo se da ni ne odmažemo u njihovom radu, a kako su Kulina i okolna sela gotovo jedina ostali bez priključene pitke vode, ovom prilikom govorili o tome i dogovorili izradu projektne dokumentacije za oko 150 novih priključaka, rekao je Simić.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here