Vijesti Društvo Epidemiološka situacija u Derventi – 12. jul

Epidemiološka situacija u Derventi – 12. jul

0

Prema izvještaju Službe za higijensko-epidemiološku zaštitu Doma zdravlja zaključno sa 12. julom u Derventi je na korona virus testirano ukupno 632 osobe.

Infekcija je potvrđena kod ukupno 81 lica, od toga kod 67 lica sa prebivalištem na području opštine.

Pacijente sa povišenom tjelesnom temperaturom i simptomima respiratorne infekcije podsjećamo da je neophodno da se telefonskim putem obrate svom porodičnom ljekaru ili na telefon 124 Stanice hitne medicinske pomoći radi zakazivanja termina za pregled, kako bi izbjegli zadržavanje u čekaonicama sa ostalim pacijentima, saopšteno je iz Doma zdravlja.

Od ukupno oboljelih (67) iz Dervente 45 lica je potpuno ozdravilo, 4 lica je oporavljeno i nalazi se u kućnoj izolaciji, dok su tri lica preminula.

Pod nadzorom se nalazi 74 osoba.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here