Vijesti Društvo Epidemiološka situacija u Derventi (26. maj)

Epidemiološka situacija u Derventi (26. maj)

0

Na području opštine Derventa u proteklih 24 časa nije bilo zaraženih novim korona virusom.

Zaključno sa 26. majem (u 20 časova) u Derventi je na novi korona virus testirano 401 osoba, a pozitivno je bilo njih 48.

Od tog broja 35 ima prebivalite u Derventi, dok 13 oboljelih čine korisnici i zaposleni doma za starije iz drugih opština.

Ukupno devetnaest zaraženih osobe se smatra oporavljenim, s obzirom da je dva puta bilo negativno na testiranju, a sedam izliječenim, jer je istekao period 15-dnevne izolacije nakon dva uzastopna negativna testa, kažu u Službi za higijensko-epidemiološku zaštitu Doma zdravlja.

Od ukupnog broja lica (48) kod kojih je potvrđena infekcija korona virusom do sada je smrtni ishod nastupio kod četiri lica, od toga tri sa prebivalištem u Derventi.

Kako je pod epidemiološki nadzor zbog opasnosti od širenja virusa korona juče stavljena jedna, a otpušteno je 16 osoba, pod nadzorom se nalaze ukupno 175 osoba.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here