Vijesti Društvo Epidemiološka situacija u Derventi (27. maj)

Epidemiološka situacija u Derventi (27. maj)

0

Zaključno sa 27. majem (u 20 časova) u Derventi je na novi korona virus testirano 404 osobe, a pozitivno je bilo njih 48.

Od tog broja 35 ima prebivalite u Derventi, dok 13 oboljelih čine korisnici i zaposleni doma za starije iz drugih opština.

– Ukupno dvadeset i jedna zaražena osoba se smatra oporavljenom, s obzirom da je dva puta bilo negativno na testiranju, a sedam izliječenim, jer je istekao period 15-dnevne izolacije nakon dva uzastopna negativna testa, kažu u Službi za higijensko-epidemiološku zaštitu Doma zdravlja.

Od ukupnog broja lica (48) kod kojih je potvrđena infekcija korona virusom do sada je smrtni ishod nastupio kod četiri lica, od toga tri sa prebivalištem u Derventi.

Kako je pod epidemiološki nadzor zbog opasnosti od širenja virusa korona juče stavljena jedna, a otpuštene su 4 osobe, pod nadzorom se nalaze ukupno 172 osoba.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here