Vijesti Društvo Epidemiološka situacija u Derventi (29. maj)

Epidemiološka situacija u Derventi (29. maj)

0

Zaključno sa 29. majem (u 20 časova) u Derventi je na novi korona virus testirano 414 osoba, a pozitivno je bilo njih 50, saopšteno je iz Službe za higijensko-epidemiološku zaštitu Doma zdravlja.

Od tog broja 37 ima prebivalite u Derventi, dok 13 oboljelih čine korisnici i zaposleni doma za starije iz drugih opština.

Ukupno dvadeset i troje zaraženih osoba se smatra oporavljenim, s obzirom da je dva puta bilo negativno na testiranju, a deset izliječenim, jer je istekao period 15-dnevne izolacije nakon dva uzastopna negativna testa, saopšteno je.

Od ukupnog broja lica (50) kod kojih je potvrđena infekcija korona virusom do sada je smrtni ishod nastupio kod četiri lica, od toga tri sa prebivalištem u Derventi.

Kako je pod epidemiološki nadzor zbog opasnosti od širenja virusa korona stavljeno 12, a otpušteno je takođe 12 osoba, pod nadzorom se nalaze ukupno 149 osoba.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here