Vijesti Društvo Epidemiološka situacija u Derventi – 9. jul

Epidemiološka situacija u Derventi – 9. jul

0

Prema izvještaju Službe za higijensko-epidemiološku zaštitu Doma zdravlja zaključno sa 8. julom u Derventi je na korona virus testirano ukupno 628 osoba.

Infekcija je potvrđena kod ukupno 76 lica, od toga kod 62 lica sa prebivalištem na području opštine.

09. jula potvrđena je infekcija uzrokovana korona virusom kod tri lica iz Dervente. Dva lica su bila u kontaktu sa osobom kod koje je prethodno potvrđena infekcija uzrokovana korona virusom, a jedno nije moglo navesti poznati kontakt. Dom zdravlja Derventa i Služba za higijensko-epidemiološku zaštitu preduzimaju neophodne mjere u cilju sprečavanja daljeg širenja infekcije, saopšteno je iz Doma zdravlja.

Od ukupno oboljelih (62) iz Dervente 40 lica je potpuno ozdravilo, 8 lica je oporavljeno i nalazi se u kućnoj izolaciji, dok su tri lica preminula.

Pod nadzorom se nalazi 74 osoba.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here