Vijesti Magazin “Estetika Dent” nudi nekoliko vrsta “anti-aging” tretmana

“Estetika Dent” nudi nekoliko vrsta “anti-aging” tretmana

0

 

Starenjem se na koži događaju različite promjene, gubi se masno tkivo, koža gubi potporu, smanjuje se elastičnost kože, dolazi do pojave bora i hiperpigmentacija.

Dio promjena je rezultat smanjenja djelovanja ćelija fibroblasta i ostalih dešavanja unutar našeg organizma, a dio nastaje pod dejstvom spoljašnjih faktora kao što su slobodni radikali, UV zračenje i slično.

Postoje mnogobrojni tretmani kojima možemo usporiti ili izbrisati znakove starenja, a Zdravstvena ustanova „Estetika Dent“, pored svih stomatoloških intervencija, nudi i anti-aging tretmane, tj. upotrebu hijaluronskih filera, mezoterapiju i lipolizu.

Hijaluronski fileri

Hijaluronska kiselina ulazi u prirodni sastav naše kože i odgovorna je za njen volumen i oblik. Koncentracija hijaluronske kiseline, što smo stariji, sve je manja. Gubitak hijaluronske kiselina u organizmu se manifestuje gubitkom hidratacije kože, pojavom bora i gubitkom volumena i opuštenosti kože, pogotovo u predjelu očiju i obraza.

Hijaluronska kiselina u vidu dermalnih filera je u formi prozirnog gela i aplikuje se u potkožna tkiva na razlicitim dubinama i različitim tehnikama, što zavisi od cilja koji želimo postići.

Estetika Dent nudi uslugu uvećanja usana i jagodica, kao i popunjavanje nazolabijalnih bora, marioneta, glabela i bora oko očiju (tzv. Craw feet).

Hijaluronskim filerima vraćamo volumen licu, popunjavamo i ublažavamo srednje i duboke bore, stimulišemo stvaranje kolagena, te koži vraćamo hidrataciju. Krajni cilj je svjež, prirodan i podmlađen izgled.

 

Mezoterapija

Mezoterapija je efikasna, medicinska i tradicionalna metoda kojom se aktivne supstance injektiraju u srednji sloj koze (mezoderm). Pod aktivnim supstancama podrazumjevamo različite vitamina, minerale, koenzime, aminokiseline, hijaluronsku kiselinu, antioksidanse i faktore rasta.

Šta postižemo mezoterapijom?

 • Ujednačen ten,
 • Hidrataciju kože,
 • Rejuvenaciju kože,
 • Povećanje elastičnosti, tonusa, turgora kože,
 • Uklanjanje plitkih bora i mimičnih linija,
 • Ublažavanje podočnjaka,
 • Terapija akni,
 • Sprečavanje djelovanja slobodnih radikala na kožu,
 • Prevencija opuštanja kože lica i vrata,
 • Stimulacija rasta kose.

Mezoterapijski koktel se bira u skladu sa potrebama vaše kože. Preporučeni broj tretmana je 3, a nakon toga slijedi održavanje:

 • 25 do 35 god, jednom u 3 mjeseca,
 • 35 do 45 god, jednom u 2 mjeseca
 • 45+, jednom mjesečno.

Lipoliza

Pod lipolizom podrazumjevamo topljenje lokalizovanih masnih naslaga na određenim djelovima tijela injekcionom metodom. Prilikom ubrizgavanja lipolitičkih koktela dolazi do pucanja masnih ćelija.Osobe pogodne za tretman lipolizom su fizički aktivne osobe, koje vode računa o ishrani ali bez obzira na to ne mogu uklonitI masne naslage na određenim djelovima tijela.Najčešći djelovi tijela koji se tretiraju lipolitičkim koktelima su podbradak, stomak, bokovi i butine.

Lipolizom takođe možemo dovesti do značajnog smanjenja ili nestanka celulita.

Najčešće je potrebno više tretmana u određenim vremenskim intervalima, što zavisi od regije i količine masnih naslaga koje tretiramo.

Derventa Cafe – Reklamni tekst

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here