Vijesti Privreda EU izdvaja 3 miliona evra za ublažavanje epidemioloških posljedica u metalnoj, mašinskoj...

EU izdvaja 3 miliona evra za ublažavanje epidemioloških posljedica u metalnoj, mašinskoj i drvnoj industriji

0

U okviru projekta EU4Business Recovery objavljen je javni poziv za ublažavanje negativnih posljedica krize izazvane virusom “kovid-19” u izvozno orjentisanom sektoru drvo-prerađivačke, metalne i mašinske industrije.

Bespovratna sredstva moraju se koristiti za finansiranje savjetodavnih usluga i podršku implementaciji, a namijenjena su za podsticaj razvoju poslovanja reorganizacijom/lokalizacijom lanaca snabdijevanja i proizvodnim inovacijama, te diversifikaciju baze klijenata kroz pristup novim tržištima.

Prihvatljivi aplikanti moraju da ispunjavaju sljedeće uslove: da su pravna lica registrovana na teritoriji Republike Srpske/BiH prema zakonima prije 31.12.2018. godine, da pripadaju kategoriji mikro, malih i srednjih preduzeća, da obavljaju djelatnosti koje se odnose drvo-prerađivačku, metalnu i mašinsku industriju, navodi se u javnom pozivu.

Budžet za drvo-prerađivačku industriju je 1.5 miliona evra, kao i za metalnu i mašinsku industriju 1.5 miliona evra, a iznos bespovratnih sredstava po projektu kreće se u rasponu od 10 000 do 48 000 evra.

Rok za prijavu je 26. septembar 2021. godine.

Detaljne informacije o pozivu su dostupne OVDJE. Prva informativna sesija održaće se 14. septembra 2021. godine u 12:00 časova putem LINKA, a druga 16. septembra 2021. godine u 12:00 časova putem sljedećeg LINKA.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here