Vijesti Kultura i obrazovanje Evita predstavila stvaralaštvo na Međunarodnom pjesničkom maratonu

Evita predstavila stvaralaštvo na Međunarodnom pjesničkom maratonu

0

Mlada pjesnikinja Evita Bojkovac drugu godinu u nizu bila je učesnik Međunarodnog pjesničkog maratona održanom u Aleji pisaca u Bobarama kod Tešnja.

Događaj je održan u sklopu 36. Međunarodnih književnih susreta „Proljeće sa Planjaxom“ koji se organizuju sa ciljem popularizacije i afirmacije knjige, autora i čitanja.

I ove godine, kao i prethodne, učešće na manifestaciji je uzelo oko stotinu pjesnika, a koji su došli iz svih krajeva naše zemlje i regiona, a Evita Bojkovac se predstavila svojim pjesmama pred mnogobrojnom publikom.

Pjesnički maraton je prilika da se na jednom mjestu okupe pjesnici i pjesnikinje iz regiona, da se međusobno upoznaju i predstave svoje stvaralaštvo, te da ne zaboravimo to da nam je knjiga u ovim vremenima i dalje najbolji prijatelj, izjavio je prof. dr Bajruzin Hajro Planjac, organizator ove manifestacije.

Evita već duži niz godina učestvuje na Planjaxovim književnim konkursima i manifestacijama, te je zastupljena u više zbornika najboljih radova sa konkursa za najbolje priče za djecu i mlade.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here