Vijesti Evitina “Savršena priča” među najboljim na konkursu „Planjaksovog pera”

Evitina “Savršena priča” među najboljim na konkursu „Planjaksovog pera”

0

Priča mlade derventske književnice Evite Bojkovac pod naslovom „Savršena priča” našla se u ovogodišnjem zborniku radova „Dnevnik jednog djetinjstva” u kojem su zastupljene najljepše priče za djecu i omladinu sa jubilarnog 10. konkursa „Planjaksovo pero 2023”.

Na konkursu je učestvovalo stotinu trideset i pet autora iz Bosne i Hercegovine, a selekcijom je odabrano trideset i šest priča za djecu u užem izboru.

To su one priče u kojima se nalazi jednak omjer etike i estetike, duhovitog i poučnog, korisnog i zanimljivog za najmlađe čitaoce, obrazloženo je u predgovoru selektora prof. dr. Vildane Pečenković, gdje je navedeno i da je „Savršena priča” Evite Bojkovac jedno od djela „u ruhu savremene bajke, priča koje najmlađim čitateljima pružaju utočište i mjesto za sanjarenje o nekim drugim dimenzijama stvarnosti u kojima je sve moguće”.

Evita je dugogodišnji učesnik ovog konkursa, a u zborniku je zastupljena po peti put. Zbornik je promovisan na ovogodišnjem sarajevskom Sajmu knjiga.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here