Vijesti Kultura i obrazovanje Evitini “Mali biznismeni” među odabranim pričama “Planjaxovog pera”

Evitini “Mali biznismeni” među odabranim pričama “Planjaxovog pera”

0

Priča „Mali biznismeni“ mlade derventske književnice i pjesnikinje Evite Bojkovac našla se u zborniku „Čarolija lijepih riječi“ u kojem su objavljeni najbolji radovi konkursa “Planjaxovo pero 2019” kojeg je organizovao “Planjax komerc” iz Tešnja.

Evita je najmlađi autor jedne od priča koji se našao u zborniku.

Ovo je šesti konkurs za najljepšu priču za djecu i mlade „Planjaxovo pero“, a ja sam treći put u kontinuitetu zastupljena sa svojim pričama. Prvo je to bila priča „Dječak i trumpeta“ iz 2017. godine, da bi naredne godine plaketom nagrađena priča “Kamenčići”. Zbornik, u kojoj se nalazilo i djelo „Mali biznismeni“, zbog pandemije virusa korona, nije predstavljen na sarajevskom Sajmu knjiga, koji je trebao biti održan u aprilu 2020. godine, kaže mlada autorka.

Inače, na ovaj konkurs je pristiglo 78 priča, a kroz selekciju je odabrano njih 45.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here