Vijesti Politika Fabrika Unis u Derventi na putu oporavka

Fabrika Unis u Derventi na putu oporavka

0

Kapacitet Fabrike cijevi “Unis” iz Dervente dostigao je 360.000 tona cijevi godišnje sa početnih 40.000 tona, koliko je iznosio 2002. godine, kada je derventsku fabriku preuzeo “Balkan stil”.

Fabrika Unis u Derventi na putu oporavka

Direktor preduzeća Mile Georgijevski rekao je Srni da “Unis” trenutno ima 530 zaposlenih i stalno otvorene konkurse za prijem novih radnika, dodajući da je posebno izražena potreba za variocima, metalostrugarima i ostalim profilima radnika iz metaloprerađivačke oblasti.

“Ovih dana potpisali smo ugovor sa Stručnom i tehničkom školom u Derventi o stipendiranju učenika upisanih u ove profile zanimanja. Želimo da stvorimo bazu vlastitih kadrova koji će sutra moći da preuzmu proizvodnju”, naveo je Georgijevski.

On ističe da je, stalnim investicijama i osvajanjem novih proizvoda i tržišta, “Unis” uspio da opstane u vremenu evidentne krize.

“Naravno, ima problema u poslovanju, ali nijednog trenutka ti problemi nisu ugrozili opredjeljenje većinskog vlasnika da mijenja pristup i poslovnu strategiju zasnovanu na stalnim investicijama i poboljšanju poslovanja”, rekao je Georgijevski.

Osim proizvodnje i plasmana cijevi, “Unis” je postao i ozbiljan proizvođač mehanizama za industriju namještaja. U saradnji za “Simpom”, razvijen je mehanizam nove generacije koji se ugrađuje u većinu sofa koje iz Vranja idu put Rusije i Evrope.

U “Unisu” se proizvode i građevinske skele, a veliku šansu menadžment ove fabrike vidi u realizaciji projekta “Južni tok”.

“Vrijeme i uslovi u kojima trenutno poslujemo su teži nego ikad, ali “Unis” ide naprijed, poštujući svoju razvojnu strategiju, odgovorno ispunjavajući svoju društveno-socijalnu ulogu”, rekao je Georgijevski.

Agencije – Nezavisne novine

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here