Vijesti Privreda “Feromaster” odustao od kupovine “Unisa”

“Feromaster” odustao od kupovine “Unisa”

0

Preduzeće „Feromaster“ je po drugi put odustalo od kupovine imovine Fabrike cijevi „Unis“ iz Dervente, potvrdio je za CAPITAL stečajni upravnik „Unisa“ Dragan Danilović.

Ovim je nastavljena saga oko prodaje imovine „Unisa“ koja traje već mjesecima, a u kojoj se dvije derventske firme – „Feromaster“ i „Fructa trade“ na licitacijama prijavljuju kao kupci i nude milione, a zatim odustaju od kupovine.

Danilović očekuje sličan ishod i sa „Fructom“ koja sada ima mjesec dana da uplati iznos koji je ponudila na posljednjoj licitaciji.

– Ne samo da nije uplatio izlicitirani iznos već je ’Feromaster’ čak odustao, a u dopisu koji su dostavili u spis naveli su da nisu u mogućnosti da plate. Plašim se da će i ’Fructa“ na isti način postupiti, rekao je Danilović.

On kaže da će nastojati da u što skorije vrijeme zakaže Skupštinu povjerilaca kako bi se definisalo na koji način će se dalje prodavati imovina „Unisa“ s obzirom na to da ovakvim načinom samo gube vrijeme, a račune koji im pristižu nemaju čime da plate.

– Oni ne samo da blokiraju imovinu, već onemogućavaju finansiranje stečaja. Po meni su to fiktivni kupci, naglasio je Danilović.

Podsjećamo, imovina „Unisa“ prodata je početkom ovog mjeseca preduzeću „Feromaster“ iz koji je ponudio 27,7 miliona KM, dok je nešto manju ponudu dalo preduzeće „Fructa trade“.

Upravo ove dvije firme iz Dervente su bile najbolji ponuđači i na prethodnoj licitaciji, ali nijedna nije uplatila izlicitirani iznos.

Stečaj u „Unisu“ otvoren je 17. decembra 2019. godine. Imovina preduzeća procijenjena je na više od 40 miliona maraka, a odlučeno je da se sve prodaje kao cjelina.

Capital

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here