Vijesti Privreda “Feromaster” ponudio 27,7 miliona

“Feromaster” ponudio 27,7 miliona

0

Firma “Feromaster” iz Dervente ponudila je u petak najviše novca za imovinu Fabrike cijevi “Unis” i to 27,7 miliona maraka, rekao je “Glasu Srpske” stečajni upravnik “Unisa” Dragan Danilović.

Naglasio je da su na licitaciji bili prisutni i predstavnici trgovačkog lanca “Frukta trejd” koji su za imovinu “Unisa” ponudili nešto manji iznos novca.

Ne znam šta će biti dalje. Zakazao sam odmah sjednicu Odbora povjerilaca koja će biti održana za nekih desetak dana. Tada ćemo imati i preciznije informacije šta i kako dalje, rekao je Danilović.

Podvukao je kako se plaši da će epilog svega biti kao i na prethodnoj licitaciji, kada trgovački lanac “Frukta trejd” nije uplatio izlicitiranih 27 miliona maraka.

Dok mi čekamo šta će se desiti računi nam stižu i troškovi se samo nižu, a mi nemamo novca za servisiranje tih obaveza, naveo je Danilović.

Problemi u nekadašnjem privrednom gigantu trajali su godinama. Kroz plan finansijskog i operativnog restrukturiranja fabrike cijevi, koji je usvojen 2017. godine, trebalo je da dugovanja budu izmirena u narednih deset godina, ali ga uprava preduzeća od početka nije poštovala pa je u veoma kratkom roku propao.

Stečaj u tom propalom preduzeću otvoren je 17. decembra 2019. godine, a imovina preduzeća procijenjena je na više od 40 miliona maraka, a odlučeno je da se sve prodaje kao cjelina.

Na prvoj licitaciji nije bilo zainteresovanih, a druga je propala jer “Frukta trejd” nije uplatio izlicitirani iznos, kao ni drugorangirani “Feromaster” koji je tada ponudio 27,15 miliona.

Glas Srpske

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here