Vijesti Politika Fikret Abdić u posjeti Derventi

Fikret Abdić u posjeti Derventi

0

Načelnik Velike Kladuše Fikret Abdić posjetiće u srijedu (31. jula) Derventu i razgovarati sa načelnikom opštine Miloradom Simićem i njegovim saradnicima o mogućnostima uspostavljanja saradnje dvije opštine u projektima prekogranične saradnje (IPA fondovi).

Sa svojih nepunih 80 godina Abdić je najstariji načelnik jedne lokalne zajednice u BiH, ali je, uprkos tome, 2016. godine ubjedljivo porazio svoje političke oponente na lokalnim izborima.

Jedna je od najkontroverznijih ličnosti proteklog rata, s obzirom da na izborima 1990. godine mjesto člana Predsjedništva BiH prepustio Aliji Izetbegoviću, da bi do kraja rata formirao Autonomnu pokrajina Zapadnu Bosnu koja je imala dobre odnose sa Srbima i Hrvatima u BiH.

Nakon što je odslužio kaznu od 15 godina za ratne zločine na koje su ga osudili sudovi u Hrvarskoj, u Velikoj Kladuši je dočekan sa ovacijama, a potom je pobijedio na izborima.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here