Vijesti Magazin Fitnes savjeti Aleksandra Jeličića: Kako da se motivišete za vježbanje? Ovo je...

Fitnes savjeti Aleksandra Jeličića: Kako da se motivišete za vježbanje? Ovo je mojih 7 savjeta

2

U narednom periodu donosimo seriju tekstova o zanimljivim i korisnim savjetima vezanim za fitnes trendove, ishranu, suplementaciju, trening i zdrav način zivota.

Nakon što smo saznali više o celulitu, povremenom postu i dodacima ishrani trener Fitnes studija „Fit X“ Aleksandar Jeličić pobliže će nas upoznati sa motivacijom za treninge.

Kako da se motivišete za vježbanje? Ovo je mojih 7 savjeta

Motivacija je jedan vrlo širok pojam, ali po meni to je riječ koja dijeli “obične” od uspješnih ljudi…

U svim sferama života ljudi obično teže da im bude uvijek malo bolje nego što trenutno jeste: veća plata, novije auto, bolja kuća itd… Isto tako bi se trebalo odnositi prema svom fizičkom izgledu – zdravlju. Sami smo svjesni koliko je to u današnje vrijeme bitno i koliko može pomoći u ostvarivanju svih ostalih životnih ciljeva.

Posebna vrsta motivacije je kako da fizički aktiviramo i motivišemo da živimo zdravo tj. budemo zdraviji i izgledamo bolje nego trenutno.

Ja ću iz svog dugogodišnjeg iskustva u treniranju, a i radu sa klijentima, reći par savjeta koji mogu pomoći kako da sebe motivišete.

1. Cilj (san sa datumom) – jasan i realan. Morate ga imati. Meni često dolaze klijenti koji imaju želju, a ne cilj, da smršaju ili naprave neke promjene na tijelu i to obično bude neuspješno. Razlog je to što ja ne mogu ispunjavati želje, a oni nisu spremni malo se žrtvovati i prihvatiti moje savjete kako bi došli do cilja.

2. Napravite realnu sliku sebe. Pogledajte svoj slike, vagu, čak i u ogledalo pa recite sebi da li treba i može bolje… Ako ste realni već sutra trenirate.

3. Tražite razloge za treniranje, a ne izgovore. Svaki put kada vam se desi da nemate vremena, volje ili ste umorni vi nađite razloge zbog kojih vas to neće spriječiti.

4. Trening partner. Osoba sa kojom provodite najviše vremena u toku fizičke ativnosti može imati dosta uticaja na vas. Zato tražite nekog ko ambiciozan, ima visoke ciljeve u životu. On/ona će vjerovatno biti motivisan i na treningu.

5. Gledajte bolje od sebe. Bilo da gledate video ili nekog u vašoj blizini uzmite samo najbolje za sebe.

6. Mjerite se, važite, slikajte, pamtite prethodne treninge. U bilo kom od ovih parametara ako vidite napredak imaćete još veću motivaciju da nastavite dalje.

7. Vizualizuj sebe. Meni najveća i jedina motivacija je slika mene kakvog se vidim kroz određen period.

Derventa Cafe

2 KOMENTARI

  1. Ma samo je bitno krenuti, to je najteže, čim počneš da uviđaš prve rezultate motivacija se sama nastavlja, a da ne pričam što se čovek isprazni pa ne možeš da sačekaš sledeći trening.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here