Vijesti Sport Fitnes u dvorani: Uskoro i po evropskim standardima

Fitnes u dvorani: Uskoro i po evropskim standardima

0

viber-image2

Prije nešto više od godinu dana Sportsko-kulturni centar Derventa započeo je sa organizovanjem prvih časova fitnesa za pripadnice ljepšeg pola. Od tada pedesetak djevojaka vježba pod budnim okom instruktora Dušana Marića, svestranog derventskog sportiste, karatiste i fudbalera. Dušan je bivši najbolji karatista Republike Srpske i najbolji sportista Dervente, osvajač trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu u Rumuniji, kao i prvotimac FK Tekstilac Kort.

Od ove godine pripremljeni su noviteti u programima vježbanja, sa ciljem postizanja što boljih rezultata.

– Za novi ciklus smo nabavili i novu opremu, radićemo drugačije programe, uključujući fitnes-piramide i kružne treninge. Zajedno sa postojećom opremom pravićemo kombinacije različitih vježbi, tako da našim polaznicama vježbanje ne bude monotono, kaže trener Marić.

Četiri grupe polaznica i dalje treniraju dva puta sedmično, po šezdeset minuta, a pauze se prave samo tokom sezone godišnjih odmora i novogodišnjih praznika.

viber-image
Treneri Dušan Marić i Anja Petrović

Zbog velikog broja zainteresovanih Mariću odnedavno pomaže i pobornik zdravog načina života Anja Petrović, a da bi što bolje ispratili trendove u ovoj oblasti, oboje će pristupiti licenciranju za međunarodne fitnes-instruktore, tako da će se u Sportskoj dvorani uskoro vježbati po evropskim i svjetskim standardima. Sa omasovljavanjem, došlo je i do poteškoća sa prostorom.

– Mogli bi imati i veći broj polaznica, ali imamo ograničen prostor, što ćemo pokušati riješiti stavljanjem u funkciju dijela hale koji je nekada služio kao kuglana. Radi se o ozbiljnom projektu, nadamo se da ćemo ga uspjeti realizovati, čime bi dobili prostor za osnivanje pravog fitnes kluba za žene, otkriva Marić, dodajući da se radi o idealnom prostoru za te namjene.

Sve zainteresovane Dervenćanke mogu da se prijave na brojeve telefona 053/333-194 i 065/619-021 svakim danom, a mjesečna naknada iznosi 25 maraka.

Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here