Vijesti Kultura i obrazovanje “Garsonjera” puna preljube i smijeha – FOTO

“Garsonjera” puna preljube i smijeha – FOTO

0

Stotinjak Dervenćana sinoć je u Centru za kulturu zabavio vodvilj „Garsonjera“, u izvođenju glumaca Narodnog pozorišta Republike Srpske, nastao po tekstu “Pozajmljeni stan” Imrea Benčika.

U centru pažnje je priučeni ekonomista Mihajlo Jovanović, lik kojeg je sjajno odigrao Rok Radiša, i njegova supruga Rajna (Miljka Brđanin Babić), koji pokušavaju da ugode direktoru (Dragan Medojević) i njegovoj ženi Valeriji (Vedrana Mačković Zubović) ne bi li Mihajlo konašno postao šef računovodstva preduzeća.

Nakon što Rajna obeća Valeriji da će joj ustupiti svoj stan za sastanak sa ljubavnikom, a Mihajlo direktoru za isto to sa sekretaricom, kreće niz komičnih scena i zapleta. Mihajlo nekako uspjeva da balansira sa ova dva para preljubnika, ali se uskoro u ovu komplikovanu situaciju uključuje i vodoinstalater i njegova korpulentna Vukica…

Glavni protagonista se očekivano nađe u neobranom grožđu, primoran da čak i svojoj ženi Rajni objašnjava da on nije jedan od preljubnika. Ipak, sva ta zavrzlama ga je na kraju koštala braka, ali je on sa druge strane uspio da postane direktor, što je bilo dovoljno da „očara“ korstoljubivu sekretaricu.

Režiser Aleksandar Pejaković priču je smjestio u Beograd tridesetih godina prošlog vijeka, a nastojao je da pokaže kako razmišljaju i žive ljudi na poziciji, kao i to na šta su spremni uraditi oni koji žele da se domognu tog statusa.

Teme o kojima govori predstava su univerzalne, ali se i na šaljiv način rugaju malograđanskom društvu.

Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here