Vijesti Društvo GI “Posavina+”: Napraviti politički kompromis na zdravim osnovama

GI “Posavina+”: Napraviti politički kompromis na zdravim osnovama

0

Sa obzirom da uskoro dobijamo status grada i da će budući Grad Derventa biti centar regije Posavina potrebno je da dva politčka bloka naprave politički dogovor i kompromis sa ciljem daljeg razvoja naše lokalne zajednice, smatraju u Građanskoj inicijativi “Posavina+”.

Potrebno je napraviti “Plan u 10 najvažnijih tačaka” koje su ključne za dalji razvoj Grada Dervente i u kojem će se odluke donositi jednoglasno bez preglasavanja uz međusobno uvažavanje, izjavio je Dragan Pajić, koordinator Građanske inicijative “Posavina+”.

Nakon jučerašnje sjednice SO Derventa na kojoj je većina okupljena oko SDS-a i PDP-a izabrala novog Predsjednika Skupštine opštine Derventa (Mirka Zemunovića) došlo je do situacije kada je Načelnik opštine Derventa (Milorad Simić) iz bloka oko SNSD-a, a skupštinska većina oko bloka SDS-PDP-DNS.

Kadrovska pitanja treba rješavati po modelu stručnosti i sposobnosti a ne prema pripadnosti političkom bloku i primjeniti princip “stručnost iznad politike, vodeći računa o podmlađivanju rukovodećeg kadra a prioritet dati kandidatima sa završenim državnim fakultetima i znanjem stranih jezika, kaže Pajić.

U smislu podrške privredi i preduzetnicima treba pokazati jasnu političku stabilnost da bi zadržali postojeće strane i domaće investitore kao i naći model za ulaganje novih investitora.

Samo na ovaj način uz međusobni dogovor možemo napredovati dalje i donositi kvalitetne odluke sa ciljem poboljšanja položaja stanovnika opštine Derventa u daljem ekonomskom, obrazovnom, sportskom, kulturnom i ekološkom napretku, stoji u saopštenju.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here