Vijesti Kultura i obrazovanje Glossa centar za njemački jezik Derventa: Predstavljena ponuda kurseva i međunarodno priznatih...

Glossa centar za njemački jezik Derventa: Predstavljena ponuda kurseva i međunarodno priznatih “Goethe ispita”

0

Nakon prezentacija u u Banjoj Luci, Tuzli, Doboju i Zvorniku, zahvaljujući “Glossa – centru za njemački jezik Derventa”, i Dervenćani su imali priliku da se upoznaju sa programom Goethe-ispita koji se sprovode u Glossa – centru za njemački jezik u Banjoj Luci i Tuzli, u saradnji sa Goethe-Institutom Bosne i Hercegovine.

Svi oni koji žele da uče njemački jezik večeras su bili u prilici da se upoznaju sa najvažnijim informacijama o samom radu centra.

“Glossa centar za njemački jezik” u Derventi dio je jedinstvene mreže od 11 poslovnica ove ustanove čije je sjedište u Banjaluci, a koja je akreditovana od strane Goethe-Instituta BiH. Glossa je nedavno obilježila i pet godina postojanja.

Cilje Goethe Instituta, kao i Glossa centra, jeste promovisanje njemačkog jezika i kulture njemačkog govornog područja, a to se postiže ponudom kurseva, polaganjem ispita, ostvarivanjem partnerstava, unapređenjem kulturne saradnje sa Njemačkom, Švajcarskom i Austrijom, kao i raznim društvenim aktivnostima koje provodimo, istakla je Admira Kalabić, iz Glossa mreže BiH.

Centar nudi kurseve njemačkog jezika različitih nivoa težine, kako onih prilagođenih za djecu, tako i za odrasle. Odskora je u ponudi i “online” nastava, odnosno pohađanje kursa putem interneta, a pored toga postoje i programi za zdravstvene radnike, pripremna nastava za ispite, ali i organizovanje tematskih radionica, ponuda savjetodnavnih usluga i prevođenje, kao i stručno usavršavanje profesora njemačkog jezika putem seminara.

Ljubazne predstavnice Glossa centra na kraju prezentacije odgovarale su na pitanja posjetilaca, a najsrećnijima među njima uručile su i vrijedne nagrade: poklon paket iznanađenja Glossa-centra za njemački jezik Derventa, udžbenik “Basisgrammatik”, mjesec besplatnog kursa njemačkog jezika za djecu, popust od 30% na kurs za odrasle i najvrijedniju – popust od 50% na pripremnu nastavu za Goethe-ispite.

Zainteresovani se mogu o svemu informisati putem telefona, na broj 066 848 261, mailom [email protected] ili lično u prostorijama Glossa-centra Derventa svakim radnim danom od 17 do 22 sata.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here