Vijesti Najave i obavještenja Glossa – centar za njemački jezik organizuje obilježavanje Evropskog dana jezika

Glossa – centar za njemački jezik organizuje obilježavanje Evropskog dana jezika

0

Glossa – centar za njemački jezik Derventa, u saradnji sa JU Centrom za kulturu Derventa, organizuje obilježavanje Evropskog dana jezika.

Evropski dan jezika je na inicijativu Vijeća Evrope po prvi put održan 2001. I od tada se širom Evrope 26. septembar slavi kao dan višejezičnosti, kulture evropskih zemalja i baštine od oko 200 jezika koji su u aktivnoj upotrebi širom evropskih zemalja.

– U utorak (26.09.) sa početkom u 19:00 časova će svi zainteresovani građani Dervente dobiti priliku da posjete manifestaciju u ruhu maternjeg i stranih jezika. Sve posjetioce očekuje bogat program posvećen višejezičnosti i jezičkoj kulturi evropskih zemalja. Izvođači, koji budi nastupali ovoga dana, će izvoditi muzičke numere, recitacije, glumu na stranim jezicima, te plesne tačke na stranim jezicima, poručuju iz Glossa centra.

Ove godine učesnici programa su članovi Književnog kluba “Vihor”, SKUD Derventa, govornik njemačkog jezika kao maternjeg jezika – Mirjam iz Njemačke, četiri grupe polaznika iz Glossa – centra za njemački jezik Derventa i gosti iznenađenja.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here