Vijesti Kultura i obrazovanje Glossine “nutelice” zasladile 14. Međunarodni festival dječijeg stvaralaštva – FOTO

Glossine “nutelice” zasladile 14. Međunarodni festival dječijeg stvaralaštva – FOTO

0

Među više od 600 učesnika najljepšeg defilea koji se održava u našem gradu, onog Međunarodnog festivala humora i dječijeg stvaralaštva, ove godine po prvi put su se našli najmlađi polaznici „Glossa – centra za njemački jezik“.

Njih desetak prošetalo je „nutelice“, kostime koje su napravili sa svojim predavačima, inspirisani zasigurno jednim od svojih omiljenih slatkiša.

Kao prijatelji organizatora, OŠ „19. april“ odlučili smo da učestvujemo i damo svoj skromni doprinos samom defileu. Zasto „Nutella“? Mnogima je upravo ona prva asocijacija na Njemačku, bar kada su slatkiši u pitanju, poručuju iz „Glosse“.

Iako je osnovna ideja centra omogućavanje polaznicima pohađanje inovativnog koncepta kurseva, koji ne obuhvataju samo učenje njemačkog jezika, već i upoznavanje sa kulturom njemačkog govornog područja, ova ustanova nije propustila da Dervenćanima pokaže i drugačije sadržaje, te da svoje polaznike uključi i u druge korisne aktivnosti.

Tako je, pored učešća na ovoj manifestaciji, Glossa centar u našem gradu organizovala i tradicionalne “Večeri njemačke kulture”, obilježavanje Evropskog dana jezika, dječije priredbe, prezentacije i druge sadržaje.

Ovako je izgledao defile 14. Međunarodnog festivala humora i dječijeg stvaralaštva.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here