Vijesti Kultura i obrazovanje Glumci krenuli sa radom

Glumci krenuli sa radom

0

U Omladinskom centru “Derbent” Derventa, održana je audicija za glumce i glumice radi angažovanja u radu Omladinske pozorišne radionice.

Glumci krenuli sa radom 1

U izboru potencijalnih derventskih glumaca i glumica, kao stručni saradnik, učestvovala je glumica i asistent sa Akadimije umjetnosti Banja Luka, Jovanka Božović Milovanović.

Za audiciju se prijavilo više od 15 učenika iz srednjih i osnovnih škola.

-Nismo imali baš neki veliki izbor, ali ćemo dati šansu jednom broju omladinki i omladinaca, jer pozorišni komad koji se priprema je za odrasle, ali ćemo i za djecu naći nešto da rade za njihov uzrast, rekla je Jovanka Božović Milovanović.

Glumci krenuli sa radom 2

Dramska sekcija, Omladinskog centra “Derbent”, već nekoliko godina uspješno priprema dramski program u našem gradu, pa se može reći da su oni nasljednici uspješnog rada, nekadašnjeg Amatarskog dramskog pozoršta u Derventi.

-Audicijom i pripremom glumica i glumaca, praktično u Derventi za nas počinje pozorišna sezona za ovu godinu, kaže Izvršni direktor Centra, Slobodan Mičetanović.

Prema njegovim riječima, ove godine  će biti angažovano mnogo više omladine u radu Dramske sekcije, a angažovanjem stručnih lica u pripremi pozorišne predstave sve će biti postavljeno na viši nivo, pa će to sve skupa biti jedno iznenađenje za derventsku publiku.

Pored glumaca i glumica predviđeno je da se u radionici radi na unapređenju i pripremi scenografa, kostimografa, režisera, šminkera i lica koja bi radila u tehničkoj pripremi predstave.

Prema tome, za sve one omladince i omladinke, koji smatraju da su kreativni, maštoviti i da imaju određene volje i sposobnosti za glumu ili da rade neke druge poslove u pozorištu, ima mjesta, samo treba da se odluče i posjete Omladinski centar “Derbent” i da se uključe u rad Dramske sekcije, kažu u Centru.

Savko Pećić Pesa

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here