Vijesti Kultura i obrazovanje Glumica Nada Blam održala predstavu u Derventi: Znam šta djeca vole

Glumica Nada Blam održala predstavu u Derventi: Znam šta djeca vole

0

Pravu malu poslasticu za učenike Osnovne škole „Nikola Tesla“ priredila je poznata glumica Nada Blam, izvodeći interaktivnu predstavu „Zdrav život“, utemeljenoj na osavremenjenom Nušićevom djelu „Naša djeca“. I zaista, sa pravom možemo reći da nije bilo događaja koji je mališane tako zainteresovao, raspjevao i nasmijao, i do te mjere privukao, da prosto nije bilo nikog, među četiri stotine osnovaca, ko nije htio da se Nadi pridruži na bini, da joj bar na trenutak bude kolega ili predstavi svoje pjevačke sposobnosti.

I tako, dok su jedni glumili pjevače i pjevačice, a drugi članove orkestra, treći su odigrali uloge u duhovitim zapletima koji su se provlačili kroz predstavu.

Inače, ovo nije prvi dolazak prvakinje beogradskog Narodnog pozorišta u Derventi nakon rata, jer je prije nekoliko godina gostovala sa predstavom „Fore i fazoni“.

– Prosto sam oduševljena i impresionirana dječijom željom i voljom da mi se pridruže na sceni, što me uvijek fascinira, jer djeca vole kulturu i umjetnost. Za razliku od nekada, kada sam ja bila dijete i kada bi nam bilo užasno neugodno da nas neki glumac pozove, danas mališani žive u svijetu medija i brzine, pa su i slobodniji. Dugo radim predstave za djecu, a i sama sam majka i baka, zbog čega i znam šta djeca vole, otkriva tajnu proslavljena glumica.

Nada Blam je diplomirala na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Glumila je u brojnim pozorišnim predstavama, kultnim filmovima, kao što su “Sekula se opet ženi”, “Balkan ekspres 2”, “Ćao inspektore”, a imala je zapažene uloge u serijama kao što su “Vruć vetar”, “Selo gori, a baba se češlja“ i druge.

 

B. N. – Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here