Vijesti Kultura i obrazovanje Godišnji koncert folklora SKUD “Derventa”

Godišnji koncert folklora SKUD “Derventa”

0

SKUD „Derventa“ organizovao je 18. godišnji koncert folklora koji je održan u Centru za kulturu Derventa. U programu su učestvovali gosti iz Prnjavora, SPKD „Prosvjeta“ koji su nastupili sa „Igrama iz Leskovca“ i „Igrama iz Pirota“. Domaćin je predstavio školu folklora sa Spletom igara iz Srbije, Prvi ansambl je izveo „Gluvo Glamočko kolo, Vesele šopske igre i Vranjsku svitu, Drugi ansambl je predstavio „Igre iz Šumadije i Grmeča“, a nije izostao i nastup Pjevačke grupe SDUD „Derventa“, kao i blok izvornih pjesama uz šargiju i violinu.

Godisnji koncert folklora SKUD Derventa

– Ovo je naša tradicionalna manifestacija koja se održava u maju, a učesnici smo i drugih kulturno-zabavnih manifestacija u gradu, te organizatori „Smotre folklora“ koja se održava u septembru. Na svom repertoaru imamo postavljenih 15 koreografija sa prostora BiH, Srbije i Makedonije za koje posjedujemo sopstveni fundus narodnih nošnji. Posebno izdvajamo „Igre iz Dervente“ koje društvo uvijek rado izvodi kako na festivalima u BiH tako i u inostranstvu, te na taj način predstavljamo tradiciju našeg kraja – rekao je Saša Arsenić, umjetnički rukovodilac SKUD „Derventa“ iz Dervente.

Posavske novosti

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here