Vijesti Kultura i obrazovanje Godišnji koncert folklora SKUD “Derventa”

Godišnji koncert folklora SKUD “Derventa”

0

SKUD „Derventa“ organizovao je 18. godišnji koncert folklora koji je održan u Centru za kulturu Derventa. U programu su učestvovali gosti iz Prnjavora, SPKD „Prosvjeta“ koji su nastupili sa „Igrama iz Leskovca“ i „Igrama iz Pirota“. Domaćin je predstavio školu folklora sa Spletom igara iz Srbije, Prvi ansambl je izveo „Gluvo Glamočko kolo, Vesele šopske igre i Vranjsku svitu, Drugi ansambl je predstavio „Igre iz Šumadije i Grmeča“, a nije izostao i nastup Pjevačke grupe SDUD „Derventa“, kao i blok izvornih pjesama uz šargiju i violinu.

Godisnji koncert folklora SKUD Derventa

– Ovo je naša tradicionalna manifestacija koja se održava u maju, a učesnici smo i drugih kulturno-zabavnih manifestacija u gradu, te organizatori „Smotre folklora“ koja se održava u septembru. Na svom repertoaru imamo postavljenih 15 koreografija sa prostora BiH, Srbije i Makedonije za koje posjedujemo sopstveni fundus narodnih nošnji. Posebno izdvajamo „Igre iz Dervente“ koje društvo uvijek rado izvodi kako na festivalima u BiH tako i u inostranstvu, te na taj način predstavljamo tradiciju našeg kraja – rekao je Saša Arsenić, umjetnički rukovodilac SKUD „Derventa“ iz Dervente.

Posavske novosti

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here