Vijesti Politika Gojković i dalje na čelu GO Socijalističke partije Derventa

Gojković i dalje na čelu GO Socijalističke partije Derventa

0

Na izbornoj konferenciji Gradskog odbora Socijalističke partije /SP/ u Derventi za predsjednika je izabran Slaven Gojković, za potpredsjednika Bojan Radanović, a za tehničkog sekretara Slaven Pašalić, saopšteno je iz ove političke stranke.

Izbornoj konferenciji, koja je održana sinoć u Centru za kulturu prisustvovao je i predsjednik SP-a Petar Đokić, koji je rekao da je ohrabren onim što su socijalisti uspjeli da urade posljednjih godina u Derventi.

Raduje me podrška koju smo dobili u prethodna dva izborna ciklusa. Raste ugled i popularnost partije u Derventi, veći broj građana je orijentisan ka našoj ideji, politici i programu. Vjerujem da će tako ostati i da ćemo bilježiti nove rezultate, rekao je predsjednik republičke organizacije ovom prilikom.

On je dodao da je SP i ranije pokazivao maksimanu spremnost i da su radili u najboljem interesu za razvoj Dervente.

Derventa se jako razvila zahvaljujući i našem učešću u toj koaliciji. Mi smo ovdje sarađivali sa SNSD-om koji ovdje godinama ima gradonačelnika. Smatramo da je to bila najbolja opcija za Derventu, dodao je Đokić.

Đokić je ocijenio da je rad nove skupštinske većine u Derventi koja je protiv gradonačelnika štetan za ovaj grad, da ga blokira i usporava njegov razvoj.

Lider SP-a je rekao da se izbori unutar opštinskih i gradskih odbora privode kraju te najavio da će Kongres SP-a biti održan krajem novembra.

Gojković, koji je i u prethodnom periodu bio na čelu SP-a u Derventi, izrazio je zadovoljstvo rezultatima koje je ova stranka postigla u proteklom periodu.

On je naveo da su na posljednjim lokalnim izborima osvojili 1.659 glasova i četiri mandata za odbornika.

Nakon održani lokalnih izbora bio sam zadovoljan tim rezultatom, ali imali smo čudna dešavanja i jedan odbornik je istupio iz naše koalicije i partije. Mi idemo dalje, bilježimo porast članstva i interesovanja za politiku koju provodimo. Nadamo se još boljim rezultatima i siguran sam da ćemo to i da ostvarimo. Treća smo partija po snazi i to govori o ambicijama koje imamo, dodao je Gojković delegatima i gostima Izborne skupštine.

Na izbornoj konferenciji večeras je izabrano 15 članova Gradskog odbora SP-a.

Delegati GO SP-a Derventa jednoglasno su podržali prijedlog da Petar Đokić bude kandidata za predsjednika SP-a.

Izbornoj konfrenciji prisustvovali su i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Derventa Igor Žunić, predsjednici Opštinskih odbora SP-a Modriča Risto Marić i Broda Miloš Stanišić sa sardnicima, te predstavnici Narodnog demokratskog pokreta.

GO Socijalistička partija Derventa

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here