Vijesti Politika Gojković: Socijalistička partija spremna za izbore, cilj četiri odbornička mandata

Gojković: Socijalistička partija spremna za izbore, cilj četiri odbornička mandata

0

OO Socijalističke partije Derventa spremno ulazi u izborni proces, formirali smo listu od 34 imena koja je potvrđena od strane Centralne izborne komisije i očekujemo 4 odbornička mandata, kao i korektan odnos sa svim strankama tokom izborne kampanje, poručio je nosilac liste i predsjednik OO SP Derventa Slaven Gojković na jučerašnjoj konferenciji za medije.

Lista SP je podmlađena i na njoj se nalazi čak 2/3 kandidata koji nisu učestvovali na prethodnim izborima, a prosjek starosti kandidata je oko 42 godine.

Zastupljen je gotovo čitava površina naše opštine, što je za nas izuzetno pozitivno. Naši kandidati dolaze iz različitih struka i zanimanja, ispoštovani su propisi o zastupljenosti polova, s obzirom da imamo 15 žena na listi, naglasio je Gojković.

S obzirom da je Socijalistička partija na Opštim izborima 2018 godine osvojila više glasova nego na Lokalnim izborima 2016, Gojković i u ovom izbornom ciklusu očekuje rast broja glasova.

Do sada smo imali dva, a sada nam je cilj 4 odbornička mjesta. Na nama je da se potrudimo i ostvarimo taj cilj. Neće biti masovnih okupljanja, ali smatram da ćemo na taj način daleko bolje čuti naše građane u direktnim kontaktima, što je veoma dobro. Svi politički subjekti rade na tome da animiraju članove i simpatizere da izađu na izbore, kao i one neodlučne, i smatram da će izlaznost ipak biti između 45 i 50 odsto, rekao je Gojković.

On je podsjetio da je Socijalistička partija potpisala sporazum o podršci kandidatu Saveza nezavisnih socijaldemokrata i aktuelnom načelniku opštine Derventa Miloradu Simiću, sa kojim već dugo imaju dobru saradnju, ali i za koju postoji prostor za unapređenje.

Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here