Vijesti Politika Gojković: Socijalistička partija spremna za izbore, cilj četiri odbornička mandata

Gojković: Socijalistička partija spremna za izbore, cilj četiri odbornička mandata

0

OO Socijalističke partije Derventa spremno ulazi u izborni proces, formirali smo listu od 34 imena koja je potvrđena od strane Centralne izborne komisije i očekujemo 4 odbornička mandata, kao i korektan odnos sa svim strankama tokom izborne kampanje, poručio je nosilac liste i predsjednik OO SP Derventa Slaven Gojković na jučerašnjoj konferenciji za medije.

Lista SP je podmlađena i na njoj se nalazi čak 2/3 kandidata koji nisu učestvovali na prethodnim izborima, a prosjek starosti kandidata je oko 42 godine.

Zastupljen je gotovo čitava površina naše opštine, što je za nas izuzetno pozitivno. Naši kandidati dolaze iz različitih struka i zanimanja, ispoštovani su propisi o zastupljenosti polova, s obzirom da imamo 15 žena na listi, naglasio je Gojković.

S obzirom da je Socijalistička partija na Opštim izborima 2018 godine osvojila više glasova nego na Lokalnim izborima 2016, Gojković i u ovom izbornom ciklusu očekuje rast broja glasova.

Do sada smo imali dva, a sada nam je cilj 4 odbornička mjesta. Na nama je da se potrudimo i ostvarimo taj cilj. Neće biti masovnih okupljanja, ali smatram da ćemo na taj način daleko bolje čuti naše građane u direktnim kontaktima, što je veoma dobro. Svi politički subjekti rade na tome da animiraju članove i simpatizere da izađu na izbore, kao i one neodlučne, i smatram da će izlaznost ipak biti između 45 i 50 odsto, rekao je Gojković.

On je podsjetio da je Socijalistička partija potpisala sporazum o podršci kandidatu Saveza nezavisnih socijaldemokrata i aktuelnom načelniku opštine Derventa Miloradu Simiću, sa kojim već dugo imaju dobru saradnju, ali i za koju postoji prostor za unapređenje.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here