Vijesti Najave i obavještenja Govorimo srpski: Milorad Telebak u Derventi

Govorimo srpski: Milorad Telebak u Derventi

0

Milorad Telebak, najpoznatiji savremeni lingvista srpskog jezika, održaće u Narodnoj biblioteci „Branko Radičević“ besjedu pod nazivom „Kroz srpski jezik sa osmijehom“.

milorad-telebak-750x480

Autor nekada vrlo popularne televizijske i radijske emisije „Govorimo srpski“ i jedan od dva nosioca Povelje za ukupan doprinos njegovanju srpske jezičke kulture, koju mu je dodijelila Matica srpska, govoriće o današnjem srpskom jeziku i problemima sa kojima se susreće na jedan zanimljiv i duhovit, njemu svojstven način, kojim je uvijek nastojao učenje o jeziku približi svima i da pokaže kako i gramatika ipak može biti zanimljiva. Telebak, koji rođen u Nevesinju 1942. godine, svoj društveni anganžman je ostvario kao profesor na Univerzitetu u Banjaluci i lektor Narodnog pozorišta, a autor je preko 400 emisija na Radio televiziji Republike Srpske, kao i desetak priručnika srpskog jezika.

Besjeda počinje u četvrtak od 19.00 časova.

B. Nikolić – Derventa Cafe

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here