Vijesti Hronika GP Brod: Službenik Granične policije “pao” zbog mita

GP Brod: Službenik Granične policije “pao” zbog mita

0

Policijski službenik Granične policije BiH iz Broda je dobio otkaz u službi zbog zahtijevanja i primanja dara u iznosu od 50 eura kako bi putniku omogućio da izađe iz države, piše Klix.

Disciplinska komisija za policijske službenike Granične policije BiH, nakon razmatranja podnesenog Zahtjeva za pokretanje disciplinskog postupka i održanog glavnog pretresa, donijela je Rješenje o prestanku radnog odnosa za policijskog službenika Ilinka G. koji je obavljao poslove policajca za graničnu kontrolu u Jedinici granične policije Brod.

Naime, spomenuti policijski službenik je 16. februara 2020. godine prilikom obavljanja granične kontrole na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod od putnika zahtijevao i primio dar u novčanom iznosu od 50 eura kako bi mu omogućio izlazak iz BiH.

Imajući u vidu navedeno, Disciplinska komisija za policijske službenike GPBiH nakon provedenog javnog pretresa utvrdila je da je okrivljeni policijski službenik počinio teže povrede službene dužnosti iz Zakona o policijskim službenicima BiH, a koje se definišu kao “neizvršavanje, nesavjesno, neblagovremeno ili nepažljivo izvršavanje službenih zadataka“, ponašanje koje narušava ugled policijskog organa i zloupotreba službenog položaja”.

Klix

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here