Vijesti Politika Građani Dobojske regije zaslužuju ekonomski boljitak

Građani Dobojske regije zaslužuju ekonomski boljitak

0

Narodna stranka radom Za boljitak povodom obilježavanja 10. godišnjice svog djelovanja na području Regije Doboj, jučer je organizirala niz aktivnosti u ovoj Regiji.

Gradjani Dobojske regije zasluzuju ekonomski boljitak

Za kandidate na listama za Lokalne izbore 2012. Dobojske regije, jučer je u Derventi održana Boljitkova politička akademija na kojoj su kandidati upoznati sa određivanjem prioritetnih tema za kreiranje lokalnih izbornih programa, upute za vođenje lokalnog PR-a, usavršavanje retoričkih metoda za prezentiranje političke profilacije, te upoznavanje s karakteristikama osobnog brendiranja kao i s programskim načelima Narodne stranke Radom za boljitak kojima se ova stranka vodi tijekom svog desetogodišnjeg djelovanja.

Desetu godišnjicu djelovanja Boljitkovci su sinoć obilježili i upriličenom svečanom akademijom u organizaciji RO Narodne stranke radom Za boljitak Doboj. Na svečanosti prisutnima su se obratili Miodrag Tepić, predsjednik RO Doboj, Nenad Simić, potpredsjednik OO Derventa, te Šerif Isaković, predsjednik Izbornog štaba Derventa.

Svojim prisustvom ovu svečanost uveličao je i predsjednik Narodne stranke radom Za boljitak, Mladen Ivanković Lijanović koji je se obratio prisutnima i čestitao im na svim godinama uspješnog djelovanja u Dobojskoj regiji. Predsjednik Ivanković istakao je i koliko je ovo područje bitno za razvoj poljoprivrede kao osnovnog ekonomskog resursa za razvoj Dobojske regije i otvaranje radnih mjesta za građane.

”Derventa je područje veoma bogato površinom obradivog zemljišta. Mojim ranijim posjetama ovom području spoznao sam da građani u Derventi veliki dio svog vremena i odricanja posvečuju poljoprivrednoj proizvodnji. Narodna stranka radom Za boljitak kao politički faktor koji se tokom deset godina svog djelovanja zalaže za razvoj poljoprivrede i dalje će svim snagama se zalagati i isticati koliko je rad bitan za svaki uspjeh i dalje ćemo zajedno sa Boljitkovim ministrima koji su u Federlannim i kantonalnim resorima zaduženim za poljoprivredu i trgovinu podržavati istinski rad poljoprivrednika na selima.

Također ćemo se i dalje zalagati i raditi na projektima vezanim za zaštitu domaće proizvodnje, te samim tim i bolji plasman domaćih proizvoda na policama, a sve u cilju da poljoprivrednici napokon počnu živjetu od svog rada i stvaranja”, izjavio je Mladen Ivanković Lijanović.

Posavske novosti

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here