Vijesti Društvo Građani u javnoj raspravi

Građani u javnoj raspravi

0

DERVENTA – U toku je javna rasprava o Nacrtu Odluke o razvrstavanju, upravljanju i zaštiti lokalnih i nekategorisanih puteva i ulica i koja će trajati do 2. novembra, potvrđeno je iz Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove opštine Derventa, koje je zaduženo za sprovođenje javne rasprave po ovom pitanju.

GrbOpstineDerventa

– Odjeljenje je u okviru javne rasprave organizovalo sastanke za predstavnike sela po teritorijalnom principu u Osinji, Kalenderovcima i Božincima a planirano je još i održavanje sastanaka u Bosanskim Lužanima i Agićima. Na ovaj način teritorijalno je pokrivena cjelokupna opština Derventa i predstavnici ruralnih dijelova opštine Derventa su se upoznali sa osnovnim aspektima Nacrta o kategorizaciji putnih pravaca.Na izuzetno posjećenim Javnim raspravama u Osinji, Kalenderovcima i Božincima na kome su učešće uzeli predstavnici Savjeta MZ, predsjednici MZ-a i zainteresovani mještani predložili su dosta novih nekategorisanih putnih pravaca i mogućnosti uvršavanja značajnijih kategorisanih putnih pravaca u lokalne puteve- izjavio je Dragan Pajić, načelnik Odjeljenja za stambeno- komunalne poslove opštine Derventa.

Učesnici Javnih rasprava su se složili da je u narednom periodu prilikom sanacije i održavanja putnih pravaca najoptimalnije rješenje aktivno uključivanje Savjeta MZ-a i Zbora građana koje bi se odnosilo na spisak nekategorisanih putnih pravaca koji bi bili predmet sanacije i nasipanja. Učesnici Javnih rasprava su istakli i probleme vezane za vertikalnu saobraćajnu signalizaciju (rušenje znakova od nesavjesnih građana), rastinje pored puta, odvodne kanale i druge aktuelne teme vezane za putne pravce..

– Nadležno Odjeljenje je konstatovalo sve prmjedbe, pohvale i kritike i u narednom periodu pokušaće realizovati zahtjeva MZ-a. Na ovaj način uspostavljen je direktan kontak sa predstavnicima MZ-a i promovisana je partnerska saradnja između Stambeno-komunalnog odjeljenja i mještana sa seoskih područja- dodao je Pajić.

Autor: Nenad Simić

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here