Vijesti Društvo Grad potpuno odsječen

Grad potpuno odsječen

0

U Derventu se ne može ući, niti iz nje izaći jer su svi putevi u ovom gradu pod vodom, a vodeni talas noćas je poplavio više od 1 000 kuća uz obalu Ukrine, javio je dopisnik Srne. U toku je evakuacija ugroženog stanovništva kome pripadnici Civilne zaštite i Oružanih snaga BiH dostavljaju hranu, vodu i lijekove.

Grad potpuno odsjecen

Most, sinoć oko 23h

Najugroženija su naselja Omeragići, Lug i Jasenke, a pod vodom je i industrijska zona, kao i glavna trafo stanica, zbog čega cijela opština od sinoć nema struju.

Zbog visokog vodostaja u prekidu je saobraćaj preko oba mosta na Ukrini.

Više autobusa, te teretnih i putničkih automobila zaustavljeno je u Derventi, jer nisu mogli da nastave put zbog poplavljenih kolovoza.

Načelnik opštinske Civilne zaštite Dragoljub Kukić rekao je jutros da je situacija u ovom gradu ravna katastrofi i da se ne pamti kada je poplava ovakvih razmjera zadesila Dereventu, podsjećajući da se slično dogodilo 1976. godine.

Kukić je naveo da su pripadnicima Civilne zaštite u pomoć stigle kolege iz Doboja.

Prema njegovim riječima, voda se od jutros postepeno povlači.

Srna

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here