Vijesti Društvo Građani regiona u Hrvatsku mogu samo uz 14-dnevnu izolaciju

Građani regiona u Hrvatsku mogu samo uz 14-dnevnu izolaciju

0

Hrvatska je zvanično obavestila Graničnu policiju BiH da će od ponoći građani BiH, Srbije, samoproglašenog Kosova i Severne Makedonije moći da uđu u tu zemlju samo uz obaveznu samoizolaciju od 14 dana, rekla je Srni portparol Granične policije BiH Franka Vican.

Mera samoizolacije ne primenjuje se na putnike koji prilikom ulaska u Hrvatsku tranzitiraju kroz BiH, Srbiju, samoproglašeno Kosovo i Severnu Makedoniju,.

Šef službe za granicu Policijske uprave splitsko-dalmatinske Mladen Bužančić rekao je da su izuzeci od odluke o obaveznoj samoizolaciji osobe koje putuju zbog neodgodivih ličnih razloga, osobe koje su prekogranični radnici i putnici u tranzitu.

On je naglasio da ovo nije zatvaranje granica, već promena režima.

– Ovo je u neku ruku odvraćanje od onih nepotrebnih putovanja svih onih koji idu u BiH. Ovo menja režim ulaska, ali jednostavno sve se ovo radi u interesu javnog i zdravlja svih nas – naveo je Bužančić.

Načelnik Uprave hrvatske policije za granicu Zoran Ničeno rekao je da je donekle pojačan promet na graničnom prelazu Stara Gradiška sa BiH, te da je granična policija izuzetno razvila svoj informacioni sistem i da prati svakog državljanina prilikom ulaska u Hrvatsku, te po novom prikuplja podatke i o mjestu boravka i brojeve telefona.

Agencije

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here