Vijesti Kultura i obrazovanje HKD Napredak: Održan Božićni prijem

HKD Napredak: Održan Božićni prijem

0

Derventski ogranak HKD “Napredak” organizovao je prošlog četvrtka u Napretkovu domu tradicionalni Božićni prijem za svoje članove, prijatelje i goste, na kojem je nastupila tamburaška grupa „Zlatne žice“ iz Zenice, koja je izvela tradicionalne božićne i druge prigodne pjesme.

Goste je pozdravio predsjednik HKD Napredak Derventa fra Mirko Filipović, zahvalivši se volonterima koji su za ovu priliku uredili prostor doma, pozvavši istovremeno prisutne da kupe Napretkov kalendar i tako pomognu stipendiranje siromašnih studenata.

Među gostma su bili potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković, Tomo Tomljanović, predsjednik Kluba Hrvata u Vijeću naroda RS, Zdravko Beljo, pomoćnik federalnog ministra za izbjeglice i raseljene osobe, Milorad Simić, načelnik opštine Derventa, Marijan Kljajić, predsjednik Skupštine opštine Derventa, te odbornici Ilija Ravlić i Marinko Nikolaš, izaslanik zagrebačkog gradonačelnika Stipo Čičak, predsjednik udruženja „Plehan“ iz Slavonskog Broda Ilija Džepina, član uprave HKD “Napredak” brigadir Zoran Duspara i dosadašnji predsjednici derventskog ogranka Jozo Barišić i Ilija Zirdum.

Prijemu su prisustvovali i dekan derventskog dekanata fra Ivan Marić, vikar samostana Plehan fra Franjo Dalibor Stjepanović, te derventski, cerski i kulinski župnici vlč. Ivan Kopić, Josip Batinić i Mato Marijić.

Na kraju programa, djecu je obradovao Djed Mraz, koji im je podijelio darove, za koje se pobrinula Ankcia Kljajić.

HKD Napredak

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here