Vijesti Društvo Hodže se potukle zbog donacija

Hodže se potukle zbog donacija

0

Muslimani iz Dervente su u šoku nakon onoga što se dogodilo ispred džamije u Kolibama. Tu su se potukli derventski imam Almir Kusur i glavni imam iz Broda Adnan Jusić. Tuča je izbila zbog donacija Islamskoj zajednici.

Hodze se potukle zbog donacija

Netrpeljivost i sukobi između dvojice imama traju već dugo i to nije nikakva tajna, ali niko nije očekivao da će se njih dvojica pošaketati.

Imam Kusur je nakon svega kazao da on već dugo upozorava na nepravilnosti u funkcionisanju banjalučkog muftijstva.

“Donacije dolaze namjenski za medžlis u kojem sam ja imam, ali banjalučki muftija novac usmjerava na druge strane. Meni poslije treba objašnjavati džematlijama gdje su pare”, izjavio je imam Kusur.

Po njegovim riječima, upravo zbog tih donacija nastali su svi problemi, a nakon njegovih kritika i upozorenja ostali imami iz banjalučkog muftijstva su pokušali da ga diskredituju i diskvalifikuju.

“Imamu Adnanu Jusiću stalno sam govorio da me ni on ni ostali ne tračaju. Svima je poznato da ja neću šutjeti kada su nepravilnosti u pitanju pa makar me i smijenili”, naglasio je imam Kusur, piše “San”.

Nakon što nikakva njegova upozorenja nisu dala rezultate, on je sjo u automobil i otišao kod imama Jusića. Nakon kratke prepirke, između njih je došlo do tuče. Kažu da su sijevale pesnice i da je imam Kusur ispred džamije u Kolibama premlatio imama Jusića. Obaviještena je i policija pa je morala intervenisati.

“Ja znam da imama Kusura džematlije ne simpatišu. Često su me znali pitati šta će on kod mene, ali džamija koju on vodi je puna”, izjavio je Omer Kapidžić, predsjednik IVZ u Derventi.

Kusur je kazao da su pritisci na njega žestoki i da dugo traju, pa su neki imami telefonom pozivali njegovu suprugu i porodicu i zahtijevali da on prestane sa kritikama na račun banjalučkog muftijstva.

Centar javne bezbjednosti Doboj podnio je Okružnom tužilaštvu prijavu protiv imama Almira Kusura zbog povreda koje je nanio imamu Adnanu Jusiću.

Izvor: 24sata.info

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here