Vijesti Društvo Hrabra Magdalena pokrenula akciju obilježavanja Svjetskog dana posvećenog djeci oboljeloj od malignih...

Hrabra Magdalena pokrenula akciju obilježavanja Svjetskog dana posvećenog djeci oboljeloj od malignih bolesti

0

Povodom 15. februara – Svjetskog dana posvećenom djeci oboljeloj od malignih bolesti – učenica Stručne i tehničke škole Magdalena Usorac pokrenula je inicijativu da se u ovoj obrazovnoj ustanovi obilježi ovaj značajan datum simboličnim nošenjem žute trakice.

Za Magdalenu ovaj datum ima i dublji značaj. Naime, tokom prošle godine suočila se sa teškom bolešću leukemijom, ali ju je uspješno savladala.

Magdalena danas želi skrenuti pažnju javnosti na ovu opasnu bolest i na to koliko oboljelima znači podrška drugih. Njeno odjeljenje, kao i ostali učenici naše škole, u znak podrške danas su nosili žute trakice, saopštili su iz Stručne i tehničke škole.

Magdalena nam je kazala da svaki vid podrške u tim trenucima znači jako mnogo, a pogotovo podrška vršnjaka, te da ovaj datum ne treba zaboraviti i u što većem broju podržati djecu kojima je ta podrška potrebna.

Magdalena Usorac

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here