Vijesti Društvo Hrana i ćebad za ugrožene

Hrana i ćebad za ugrožene

0

Opštinska organizacija Crvenog krsta Derventa od Direkcije za robne rezerve RS dobila je osam tona brašna i 27.000 konzervi mesnog nareska i pašteta, dok je od Crvenog krsta RS upućena pomoć od 4.600 komada svijeća, 750 ćebadi, 100 vreća za spavanje i 80 plastičnih kanistera.

– Pomoć se prvo dijeli poplavljenim porodicama koje su i prije poplave bile socijalno ugrožene, a onda i ostalim porodicama. Do sada je distribuisana pomoć u Lužanima, Beglucima, Derventskom Lugu i Agićima, a od juče se pomoć dodjeljuje i poplavljenima na području grada – kaže sekretar Crvenog krsta Radislav Kujundžić i dodaje da je pomoć dobilo i četrdesetak porodica koje su bile smještene u Osnovnoj školi “Nikola Tesla”.

Inače, opština Derventa je uputila brojne apele tražeći pomoć u hrani i ostalim potrepštinama, ali je na djelimično razumijevanje naišla samo u Direkciji za robne rezerve.

– Na poplavljenom području stanovništvo ima velikih problema sa obezbjeđivanjem hrane. Osim to-ga što su sve zalihe uništene, problem predstavlja i činjenica da obrok nema gdje da se spremi, pošto je uništen i sav namještaj i kućni aparati -kažu u derventskoj opštini. Stanovništvu čija su domaćinstva uništena u poplavi potrebno je gotovo sve. Od hrane, odjeće, obuće, namještaja…

Glas Srpske

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here