Vijesti Društvo Humanitarac Silvano Fera: Istinski se osjećam Dervenćaninom

Humanitarac Silvano Fera: Istinski se osjećam Dervenćaninom

0
Fera i načelnik opštine Milorad Simić na otvaranju ulice koja nosi ime grada Pinerolo

Na listi počasnih građana, tačnije dobitnika Velikogospojinske povelje za zlatnim grbom opštine, je i humanitarac iz Italije Silvano Fera.

To što sam počasni građanin Dervente je, za mene, najveća čast što mi se mogla dogoditi. Stvarno se osjećam kao Dervenćanin. Sa svojom grupom sam prvi put došao 1996. godine i donio pomoć za školu “Nikola Tesla”. Nakon toga sam se vraćao više od 60 puta. Organizovali smo tri koncerta sa muzičkom grupom iz Pinerola, pomogli vrtiću “Trol” i drugima. Ulica u Pinerolu, mom rodnom gradu, nosi ime Derventa. Iz svega toga se rodilo bratimljenje između dva moja grada Pinerola i Dervente, u kojoj je takođe moj grad dobio ulicu. rekao je Fera za Glas Srpske.

Prošlogodišnji dobitnik najvišeg priznanja opštine Derventa je Austrijanac Rihard Auer, vlasnik kompanije “Digital elektronik”, prvi strani investitor u našoj opštini. Povelja počasnog građanina sa Zlatnim grbom dodijeljena mu je zbog izuzetnog doprinosa privrednom razvoju opštine, ali i podsticanja drugih investitora za ulaganje u privredu opštine.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here