Vijesti Kultura i obrazovanje I derventski pjesnici dio beogradskih “Magičnih večeri” – VIDEO

I derventski pjesnici dio beogradskih “Magičnih večeri” – VIDEO

0

Zahvaljujući profesorici srpskog jezika i književnosti Vanji Ružičić i derventski pjesnici dobili su priliku da budu predstavljeni na jednoj neuobičajenoj kulturnoj manifestaciji – beogradskim “Magičnim večerima”.

Naime, u prostorijama galerije “Polet” svakog mjeseca se organizuju multimedijalne umjetničke večeri, nalik kabareima, na kojima nastupaju pjesnici, glumci, muzičari, perforformeri, pjevači, plesači i slikari.

Priliku da bude dio ovog umjetničkog događaja dobila je i Vanja Ružičić, Dervenćanka sa novosadskom adresom, predstavivši na premijernom učešću stihove preminulog pjesnika Savka Pećića Pese pjesme “Prakuće i zakuće”.

Nedavno sam otvorila profil o knjigama i čitanju na društvenoj mreži Instagram, preko kojeg su me organizatori “Magičnih večeri” pronašli i pozvali da učestvujem.
Ispostavilo se da sam bila dio zaista posebnog događaja koji je muziku, ples i poeziju povezao u jednu harmoniju. S radošću isčekujem iduće okupljanje, a is
koristiću ga da predstavim i pjesme Slavka Pokrajca, Saše Bogdana i ostalih derventskih pjesnika, istakla je Ružičićeva.

Prostor u kojem se “Magične večeri” održavaju podsjeća na pariske lokale, kabaree i pozorišta s kraja 19. vijeka, pa tako i beogradski “Polet”, kojem umjetnici daju svoj jedinstveni izraz, svojim ambijentom aludira na umjetnost, bohemiju i Pariz.

Njegov osnivač i domaćin “Magičnih večeri” je slikar i pjesnik Dragoljub Jovičić.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here