Vijesti Kultura i obrazovanje I dogodine na Kipru: “Bosiljkovići” uživali predstavljajući tradiciju

I dogodine na Kipru: “Bosiljkovići” uživali predstavljajući tradiciju

0

Grad Limassol u južnom – grčkom dijelu ostrva je destinacija sa koje su se vratili Bosiljkovići, srećni, zadovoljni i bogatiji za čitav niz iskustava, kulturnih spoznaja, znamenitosti, drugih kultura i svega lijepog što se može sa sobom i u sebi ponijeti i nikada ne zabiraviti.

Nastupajući na nekoliko scena 11. Evromediteranskog tradicionalnog festivala folklora, predstavili su i pokazali da pripadaju narodu koji ima svoju čvrstu tradiciju, da su folkloraši za primjer svima, što je tamošnja publika i potvrdila tražeći da igraju još i još.

Uz igru bilo je i odmora, te je jedan dan organizovana posjeta istorijskim vrijednostima u okolini Limassola tvrđavu Kolosi, arheološko nalazište Kourion staro preko 700 godina, Crkva Sv. Krsta iz 337 god, gdje se čuva dio konopca i krsta kojim je Isus bio vezan i najstarije planinsko etno selo Omodos, poznato po vinogradima i voćnjacima. U selu postoji i Muzej vina, Vizantijskih ikona i Muzej časnog Krsta.

Svi izvođači, kao i umjetnički rukovodilac i predsjednik KUDM ,,Bosiljak” Stana Nagradić, certifikovani su za odlično učešće na Limasolskom folklornom festivalu od strane organizatora – načelnika Lamissola Nikosa Nikolaidesa i dobili poziv da i sljedeće godine da učestvuju na Festu, ponovo na Kipru, u gradu Larnaka.

Ovako uigrani i razigrani odlaze na Četvrtu međunarodnu smotru folklora u Brčko, u nedjelju, gdje će, pored još tri vrhunska ansambla, biti kulturni milje te večeri pred brčanskom publikom, zatim u utorak učestvuju na “Posavskom kolu” u Odžaku, te u Jelahu narednog vikenda, a druga polovina oktobra će biti u znaku putovanja u Dansku i Švedsku.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here