Vijesti Društvo I Hrvatski blok uputio prazničnu čestitku

I Hrvatski blok uputio prazničnu čestitku

0

Politička partija Hrvatski blok poslala je čestitku povodom Božića i novogodišnjih praznika koje prenosimo u cjelini.

Rođendan Isusa Krista, koji je čudesno obilježio ljudsku povijest, trajno nas podsjeća da nikada ne smijemo iznevjeriti temeljna kršćanska i općeljudska načela savjesti i života: pravdu, istinu i jednakost; da nas, i u blagdane, kao pojedince i zajednicu, još čvršće povezuje vjera, nada i ljubav.

Stoga je manje bitno ravnamo li se i živimo li, kao ljudi i narodi, po julijanskom ili gregorijanskom kalendaru.

– Katolici i pravoslavci dvije su grane istog kršćanskog stabla. U Posavini, kao i u cijeloj Bosni i Hercegovini, upućeni smo jedni na druge, pozvani smo razvijati demokratsko društvo, međusobno se uvažavati i poštivati, širiti povjerenje i toleranciju… A iz našeg zajedničkog povijesnog kalendara i ekumenskog vrela trebamo crpiti kulturno i duhovno nadahnuće za izgradnju zajedničke nam i sretnije budućnosti. U ime stranke Hrvatski blok i svoje, čestitam vam Božić i želim sve najbolje u novom ljetu, stoji u čestitci predsjednika stanke Franciska Brdarića.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code