Vijesti Kultura i obrazovanje I knjiga i nastavno sredstvo: Predstavljeno djelo „Jesenja gozba sa vilom Bosiljčicom“...

I knjiga i nastavno sredstvo: Predstavljeno djelo „Jesenja gozba sa vilom Bosiljčicom“ nagrađivane prosvjetne radnice Željane Radojčić Lučić

0

Narodna biblioteka “Branko Radičević” danas je ugostila višestruko nagrađivanu prosvjetnu radnicu Željanu Radojčić Lučić koja je ovom prilikom predstavila svoju knjigu „Jesenja gozba sa vilom Bosiljčicom“.

Ova knjiga, inače prva iz edicije “Čarobno selo”, zapravo je nastavno sredstvo koje dopunjava koncept cjelovitog učenja koje se od 2012. godine provodi u Srbiji, a prati doživljaje djevojčice Mitre i dječaka Luke.

Cilj ove knjige i svih sljedećih koje treba da ugledaju svetlost dana jeste da približe selo djeci iz grada i da osnažimo decu koja žive i rastu na selu, odnosno da im približimo koliko su oni u stvari privilegovani što rastu na selu jer se radnja knjige dešava na selu, selu kao zavičaju. Istovremeno, dešava se u cijeloj Evropi, jer je Luka djete iz Italije koji živi podno Alpa na farmi pirinča, a Mitra u selu u Srbiji i oni jedno od drugog uče o stvarima koje ovo drugo nema, istakla je Radojčić Lukićeva.

Ova prosvjetna radnica osnivač je Asocijacije najboljih nastavnika „Ex Yu“ i „Edu Balkan“ zajednice, a 2019. godine se našla među 50 najboljih nastavnika na svijetu.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here