Vijesti Društvo I ova godina počela loše: Prošle godine u Derventi četiri osobe stradale...

I ova godina počela loše: Prošle godine u Derventi četiri osobe stradale u saobraćaju

0

Na sjednici opštinskog Savjeta za bezbjednost saobraćaja, održanoj proteklog utorka, konstatovano je da su  u Derventi  tokom prošle godine četiri osobe izgubile život u saobraćaju. Prva saobraćajna nezgoda sa smrtnim ishodom u Republici Srpskoj  u 2019. godini desila se upravo u našem gradu.

Najveći problem predstavlja neprilagođena brzina i vožnja pod uticajem alkohola. Predsjednik Savjeta Siniša Đekić pozvao je sve vozače da poštuju saobraćajne propise podsjetivši da sljedeće sedmice u školama počinje drugo polugodište.

Poznato je da se godišnje izdvajaju značajna sredstva za saobraćajnu signalizaciju, ali ne mogu da vjerujem da svaki vikend neko lomi znakove. Još manje mi je vjerovatno da to niko nije primjetio. Ljudi se očigledno plaše da to prijave,a za tim zaista nema potrebe, rekao je Đekić i istakao da je Agencija za bezbjednost saobraćaja RS obezbijedila 10.000 maraka za  postavljanje pješačke platforme pored OŠ „Nikola Tesla“ i obnovu saobraćajne signalizacije u Derventi.

On se osvrnuo i na rad zimske službe, te istakao da je dobro radila u protekloj godini, ali da bi zbog vozača i pješaka trebalo posebnu pažnju prilikom posipanja abrazivnim materijalima obratiti na krivine i mostove zbog poledice. Zamolio je predstavnike auto-škola da pooštre kriterijume prilikom obuke  i predložio da se pokuša pronaći nova lokacija za start prilikom polaganja vozačkih ispita.

Predstavnici auto-škola  su pozvali da se pooštre kontrole za izdavanje ljekarskih uvjerenja i da se postave saobraćajna ogledala na lokacijama na kojima su potrebna. Takođe, ukazali su na greške u obilježavanju i  iscrtavanju  horizontalne  saobraćajne signalizacije.

Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalnu djelatnost Goran Jeftić je rekao da će ogledala biti postavljena, te pozvao predstavnike auto-škola da se uključe u lociranje grešaka u iscrtavanju koje bi trebale biti prepravljene prilikom prvog osvježavanja  i iscrtavanja horizontalne saobraćajne signalizacije.

derventa.ba

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here