Vijesti Društvo I ove godine RVI i članovi porodica poginulih borave na banjskom liječenju...

I ove godine RVI i članovi porodica poginulih borave na banjskom liječenju – VIDEO

0

U Banji Slatini na rehabilitaciji i liječenju boravi 11 ratnih vojnih invalida i članova porodica poginulih i nestalih boraca iz Dervente.

Sredstva za troškove njihovog boravka obezbjedila je Vlada RS, a tim povodom posjetili su ih načelnik opštine Derventa Milorad Simić i predsjednik Boračke organizacije Čedo Vujičić.

Deset dana boravka u Banji Slatini mnogo znači svakom korisniku. Kažu da su im terapije koje koriste itekako potrebne, a kompleks Banje Slatine im je dobro došao i za odmor.

Ovdje smo danas malo razgovarali, družili se. Ja danas nisam ovdje želio o teškim temama, ali neko je od sugrađana rekao veliko hvala, nama niko ne može nadoknaditi ono što smo izgubili, pa sam ja rekao moramo biti samo normalni i obazrivi. Najmanje što možemo uraditi jeste da ih obiđemo i pozdravimo, a primjetio sam da to ljudima znači, istakao je načelnik Milorad Simić.

Banjsko-klimatska rehabilitacija RVI i članova porodica poginulih boraca su prava definisana zakonom o pravima boračkih kategorija u Republici Srpskoj. Zadovoljavanje tih prava na ovaj način ni izbliza nije dovoljan, ali je svakako jedan od detalja koji olakšava život ovim kategorijama, istakao je predsjednik opštinske Boračke organizacije Čedo Vujičić.

Banjska rehabilitacija za boračke kategorije praksa je unazad 20 godina. Do sada su pored Banje Slatine, boravili i u Banji Vrućici, te u Dvorovima kod Bijeljine. U Slatini ostaju do srijede kada je planiran povratak kući.

TV K3

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here