Vijesti Društvo I vi možete glasati: Slavica Savković jedan od kandidata za nagradu “Snaga...

I vi možete glasati: Slavica Savković jedan od kandidata za nagradu “Snaga izvrsnosti”

0

Udruženje poslovnih žena u BiH u partnerstvu sa magazinom Gracija ove godine dodjeljuje nagradu „Snaga izvrsnosti“.

Ovom nagradom želimo društvu, koje je danas preplavljeno u najmanju ruku sivim, a nerijetko i crnim vijestima i primjerima, pokazati i slaviti „heroine našeg doba“. Na pijedestal želimo staviti žene koje su možda nepoznate javnosti, koje ni same nisu svjesne promjene koju prave svojim djelovanjem, koje nailaze na bezbroj prepreka, ali ih savladavaju bez pompe, poručili su organizatori.

Kategorije u kojima se pripadnice ljepšeg pola takmiče su “Preduzetništvo”, “Nauka i obrazovanje”, “Društveni angažman”, “Mediji i kultura”, “Sport”, “Poljoprivreda”, te “Opstanak”.

Upravo u posljednoj kategoriji jedan od kandidata je Slavica Savković iz Dervente, majka pet sinova i tri kćerke. Slavica se bavi i proizvodnjom kora za pitu u čemu joj pomažu i starija djeca koja imaju svoje zaduženja i pomažu u poslovima.

Glasati se može za po jednog kandidata u svakoj kategoriji sa jedne IP adrese, a glasovi putem interneta biće peti glas u žiriju kojeg čine još četiri člana.

Svoj glas Slavici (i ostalim kandidatima) možete ostaviti na linku:  https://upzbih.ba/nominacije/.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here