Vijesti Hronika Identifikovani počinioci više teških krađa

Identifikovani počinioci više teških krađa

0

Policijska stanica Derventa, 25.01.2011. godine, Okružnom tužilaštvu Doboj podnijela je izvještaj o izvršenim krivičnim djelima protiv četiri lica: S.P., A.A., S.Ć. i A.A., svi iz Dervente, zbog osnova sumnje da su, u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, izvršili više krivičnih djela teške krađe i krađe na štetu privatnih i pravnih lica  na području opštine Dervente.

AmblemMUP-a

Provodeći mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnih djela protiv imovine, policijski službenici PS Derventa prikupili su potrebna operativna saznanja i određene materijalne dokaze, na osnovu kojih je utvrđeno da je S.P. samostalno izvršio jedno krivično djelo teške krađe, a zajedno sa ostala tri lica, izvršio je dva krivična djela krađe i jedno krivično djelo teške krađe.

Prijavljeni S.P. je 26/27. novembra 2010. godine, provalio u porodičnu kuću vlasništvo A.M. u Derventi, odakle je otuđio električni cirkular, električnu bušilicu i dvije mikrovalne peći. Isto lice je zajedno sa četvrtoprijavljenim A.A., 05/06.decembra 2010. godine, iz nezaključanog vozila vlasništvo DOO „AL-M“, koje je bilo parkirano u blizini preduzeća, otuđio više komada profesionalnih električnih bušilica i brusilica.

U vremenskom periodu od 31.12.2010. do 02.01.2011. godine, S.P. je zajedno sa S.Ć. u krugu preduzeća AD „Poljoprivredik“ Derventa, iz elektroormara otuđio 100 metara elektrokabla. U istom vremenskom periodu S.P. je zajedno sa drugoprijavljenim A.A., provalio u objekat DOO „Hidro-inženjering“ Derventa, odakle su otuđili agregat za proizvodnju električne energije i veću električnu bušilicu.

Policijski službenici PS Derventa pronašli su dio otuđenih predmeta, koji su vraćeni vlasnicima.

Nakon izvršene kriminalističke obrade nad navedenim licima, S.P. i drugoprijavljeni A.A. predati su u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj, nakon čega im Osnovni sud Derventa odredio mjeru pritvora.

CJB Doboj

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here