Vijesti Kultura i obrazovanje Igre, slikarstvo, rekreacija: SKUD “Derventa” na drugim Balkanskim susretima – FOTO

Igre, slikarstvo, rekreacija: SKUD “Derventa” na drugim Balkanskim susretima – FOTO

0

Članovi SKUD „Derventa“ su proteklog vikenda učestvovali na drugim međunarodnim Balkanskom susretima, na festivalu “Made in Kovačevac”, kojeg organizuje KUD „Ljubomir Ivanović – Gedža“ iz istoimenog grada. Osim domaćina i derventskog folklornog društva, na festivalu su učestvovali i slovenski FS “Ruzmarin” iz Maribora, hrvatski KUD “Lovor” iz Trnjana i makedonski KUD “Risto Donev” iz Štipa.

Pored festivalskih večeri održanih u Domu kultrue u Kovačevcu, na kojima su se članovi SKUD-a predstavili igrama iz Dervente, Glamoča, Grmeča i Veselim šopskim igrama, organizovan je defile ulicama Mladenovca, kao i kraći nastup u „Seltres“ banji. Za predstavnike svih ansambala upriličen je i prijem kod gradonačelnika grada Mladenovca.

U sklopu festivala organizovana je i likovna kolonija na kojoj su se predstavili umjetnici iz svake zemlje učesnice, a svoj rad, grad i zemlju predstavio je derventski slikar Saša Bogdan.

U slobodnom dijelu festivala organizovan je odlazak na bazen, kao i sportske igre u fudbalu i odbojci, u kojoj je ženska ekipa našeg društva osvojila drugo mjesto. Tri dana protkana tradicijom, kulturom, umjetnošću, sportom bila su prilika za druženje i ostvarivanje novih poznanstava kao i dogovor za neke buduće saradnje, poručuju iz SKUD “Dervente”.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here